Huishoudelijk reglement

PANDA BOEK 1.png

Belangrijkste punten

Hieronder zullen we even de belangrijkste punten uit ons huishoudelijk reglement toelichten. Dit houdt niet weg dat het ten zeerste wordt aangeraden om ons volledige reglement grondig door te lezen zodat u op de hoogte bent van alles en zodat misverstanden vermeden kunnen worden in de toekomst. Het volledige reglement kan u onderaan deze pagina raadplegen.​

Voeding

Wij zorgen elke dag voor vers bereide maaltijden die enkel bestaan uit gezonde ingrediënten. Hierbij wordt ook steeds gekookt met seizoensgebonden groenten en fruit. De zaakvoerster, Lise Meys, zorgt dagelijks voor de verse voeding van de kinderen en staat dan ook garant voor de beste kwaliteit mogelijk. Het is immers wel de bedoeling dat kinderen ontbijten voor ze naar de crèche komen. Bij ons zullen ze dan om 11u hun warm middagmaal krijgen en om 15u een stuk fruit, fruitpap, pudding, yoghurt of andere voeding. De baby's krijgen natuurlijk hun flesvoeding op hun eigen ritme.

De voedselinspectie komt regelmatig langs, wij delen dan ook met enige trots mee dat we steeds goedgekeurd bevonden zijn zonder opmerkingen.

Zindelijkheidstraining

De zindelijkheidstraining wordt opgestart in samenspraak met de ouders. We raden wel aan pas te starten met deze training als er gemerkt wordt dat de kinderen effectief op het potje/toiletje willen plassen. De start van de training hangt af van kind tot kind. De zindelijkheidstraining begint in de meeste gevallen ongeveer op 22 maanden. Voorafgaand gaan we telkens goed noteren of het kind op het potje plaste of niet, dit delen we ook mee aan de ouders. Daarnaast wordt er ook een zindelijkheidsschema in de ruimte bij het verzorgingskussen en de potjes opgehangen. Zo is iedereen op de hoogte van welk kind wanneer begint of reeds bezig is. Wij werken met elk kind steeds op een apart tempo en zullen zeker nooit kindjes pushen.

Wendagen

Voor het kind effectief start kunnen er enkele wendagen ingelegd worden. Ouders zijn niet verplicht een wenmoment aan te vragen en te nemen, maar we raden de ouders wel ten zeerste aan om ten minste eens langs te komen met het kindje voor de start van de opvang (maak hiervoor een afspraak) zodat we al eens kunnen kennismaken. Ouders kiezen zelf of ze 2 of 3 halve dagen aanvragen om te wennen. Zo'n halve dag bestaat uit enkele uurtjes dat de kinderen in hun groep gaan wennen. Ze wennen aan de geluiden, de begeleiders, de anderen kinderen en al de rest dat de omgeving met zich meebrengt.

 

Niet enkel het kind moet wennen aan een nieuwe omgeving, maar ook de ouders krijgen een hele rondleiding. De ouders moeten zich ook vertrouwd voelen met de kinderopvang. Daarom nemen we natuurlijk ook de tijd om hen uitgebreid te ontvangen.

 

Wendagen worden wel gewoon aangerekend zoals een normale hele of halve dag.

Wiegendood preventie

Om wiegendood te vermijden hechten we veel aandacht aan de slaapmomenten van onze kinderen. Zo worden de baby's tot 1 jaar steeds op hun rug te slapen gelegd. Daarnaast worden baby's tot hun 6 maand ook nog eens in de leefruimte gehouden om te slapen zodat onze verzorgsters steeds kortbij zijn en regelmatig de kinderen kunnen controleren. Ook worden er geen knuffeltjes of fopspeenkettingen toegelaten om te slapen. Vanaf 6 maand worden al onze kinderen te slapen gelegd in onze verduisterde slaapkamer's, in deze slaapkamer's zijn ook steeds een babyfoon en camera met nachtmodus geplaatst zodat we ten alle tijden controle hebben over onze kindjes.

Ziekte, afwezigheid en vakantie

Wanneer uw kind ziek is en niet naar de crèche kan komen zouden wij graag op de hoogte gebracht worden voor 9u 's morgens. Indien uw kind meerdere dagen afwezig zal zijn wensen wij dit natuurlijk te weten. Als u niet verwittigd, zullen deze dagen ook gewoon worden aangerekend. Bij afwezigheid van meerdere dagen worden de eerste drie dagen gewoon aangerekend, vanaf de 4de dag afwezigheid worden de dagen niet meer aangerekend indien u een doktersattest kan voorleggen.

Elk kind heeft gedurende het jaar recht op enkele vakantiedagen, dit aantal is afhankelijk van het aantal dagen dat het kind naar de crèche komt. Indien u wenst gebruik te maken van deze vakantiedagen moeten deze steeds 7 dagen op voorhand worden aangevraagd. Deze dagen moeten uiteraard niet betaald worden. Als al de vakantiedagen van uw kind zijn opgebruikt en uw kind is toch afwezig op een aangevraagde dag, dan zal deze dag wel gewoon worden aangerekend.

Voor meer informatie over één van bovenstaande onderwerpen of over de werking in het algemeen kan u steeds het complete huishoudelijk reglement doorlezen hieronder. Zijn er nog zaken onduidelijk? Neem dan zeker contact met ons op dan geven wij u met plezier extra toelichting!

Complete versie